Aktualności

ZAPRASZAMY NA DZIEŃ DZIECKA – 1 CZERWCA 2010

27/05/2010 


DELEGATURA ŚLĄSKA ZPKM MIEJSKI OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ W KATOWICACH I OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ W CHORZOWIE

mają zaszczayt zaprosić na
I MALTAŃSKI DZIEŃ DZIECKA
Chorzów, WPKiW, al. Fali 2
Restauracja Marysin Dwór – Park
wtorek, 01.6.2010 godzina 13.00 
PROGRAM
od 12:30 – przybycie gości
13:00 – oficjalne rozpoczęcie – koncert Orkiestry Policyjnej
13:20 – błogosławieństwo biskupa Gerarda Bernackiego; podziękowania dla sponsorów i współtwórców przedsięwzięcia
13:30 – występ Zespołu Folklorystycznego Chorzów (Kraków – Lajkonik) (22 minuty)
13:50 – przedstawienie różnych atrakcji, odbywających się poza sceną (w tym kącik artystyczny, bajkowy kącik, poznanie wnętrza karetki typu R, dmuchane zjeżdżalnie, zawody przygotowane przez świetlice MOPS)
14:00 – pokaz mażoretek Akcent (15 minut)
14:15 – koncert orkiestry policyjnej – cz. II (20 minut)
14:35 – występ magika cz. I (15 min.)
15:00 – występ zespołu Mundo Capoeira cz. I (z instrumentami muzycznymi) (ok. 10 min.)
15:10 – występ kleryków WSSD cz. I (ok. 20 min.)
15:45 – BEAT BOX (10 minut) (śpiew)
15:55 – występ Katarzyny Lempy – laureatki XIX konkursu gwary śląskiej (ok. 8- 10 min.)
16:05 – występ dzieci z domu sióstr Jadwiżanek (ok. 15 minut) (śpiew)
16:20 – występ zespołu Go to flow cz. II (ok. 6-8 min.) (taniec współczesny)
16:30 – występ zespołu TAAL (ok. 10 min.)
16:40 – występ zespołu Mundo Capoeira cz. II (z podkładem muzycznym) (10 min.)
16:45 – prezentacja wykonanych prac plastycznych, wręczanie nagród uczestnikom konkursów
17:00 – podziękowania dla uczestników, zakończenie imprezy

MAŁA SCENA:
14:00 – występ Pauliny Bartosik (IV LO Chorzów) wyróżnionej podczas finału XIX konkursu gwary śląskiej (w stroju śląskim) (ok. 8 – 10 min.)
14:30 – występ Go to flow (8 minut) (taniec współczesny)
14:40 – występ zespołu Frezer (układ taneczny HIP HOP) (5 minut)
14:45 – występ magika cz. II (15 min)
14:00 – występ zespołu Na szlaku (śpiew)
14:50 – występ zespołu Rabdit (5 minut) (układ tańca współczesnego)
15:30 – występ dzieci i młodzieży z Jaworzna (ok. 15 minut)
16:00 – występ kleryków WSSD cz. II (ok. 20 min.)

Poza sceną:
-dmuchana zjeżdżalnia
-stoisko Regionalnego Centrum Informacji Europejskiej
– kącik artystyczny
– bajkowy kącik (w jednej z sal restauracji – bajki dla najmłodszych)
– malowanie twarzy
– karetka pogotowia oraz stoisko ratunkowe – nauka podstawowych zachowań w chwili zagrożenia zdrowia i życia – dla dzieci starszych
– zawody sportowe (przygotowanie – MOPS Katowice i OPS Chorzów)
– czekoladowa fontanna i inne słodkie przekąski

do pobrania (PDF)

Polska, al. Kasztanowa 4a; 30-227 Kraków

- PARTNER -